Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΕΝΟΠΛΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗΣ

mit-eglima2
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του ενόπλου που σκότωσε έναν αστυνομικό μέσα στο χώρο του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). κατά την οποία, σύμφωνα με το SkyNews, ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις.
Ανθρωποκυνηγητό στο ΜΙΤ μετά το φόνο αστυνομικού - Πυρά και εκρήξεις
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τραυματιστεί ένας άτομο από τους πυροβολισμούς, ενώ σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ένας άνδρας φαίνεται καθηλωμένος στο έδαφος περικυλωμένος από αστυνομικούς.
Ο αστυνομικός του ΜΙΤ έπεσε νεκρός από τα πυρά του άγνωστου ενόπλου τις 21.48 το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου. Η τοπική αστυνομία και το FBI κλήθηκαν λίγο αφότου έπεσαν οι πυροβολισμοί και βρήκαν νεκρό τον αστυνομικό, κοντά στο Κτήριο 32.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο άτυχος άνδρας έφερε πολλαπλά τραύματα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Δεκάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν το κτήριο, γνωστό ως Stata Center, στο οποίο στεγάζονται εργαστήρια πληροφορικής, καθώς και τμήματα γλωσσολογίας και φιλοσοφίας.
Ανθρωποκυνηγητό στο ΜΙΤ μετά το φόνο αστυνομικού - Πυρά και εκρήξεις
mit-eglima
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για το περιστατικό και σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου έχει σημάνει συναγερμός.
Το ΜΙΤ, που βρίσκεται κοντά στη Βοστόνη, συνέστησε στους φοιτητές και τους πολίτες να μείνουν μακριά από τις εγκαταστάσεις, καθώς η αστυνομία έκρινε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη».
Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ακόμη νωπές τις μνήμες από τη διπλή βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης, που κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων. Ωστόσο, οι Αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής, ενδείξεις ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους.
Οπως ανακοίνωσε η εισαγγελία, από τους πυροβολισμούς δεν υπάρχουν άλλα θύματα από τους πυροβολισμούς, ενώ δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.
Πηγές: CNN, BBC, SkyNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου