Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


(ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 96/18-4-2013)

             Σήμερα Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού, σε δημόσια συνεδρίαση, συζήτησε σχετικά με την απόφαση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να αναστείλει τη λειτουργία του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χολαργού στις 13 Μαΐου 2013, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. Υ10/008/16-4-2013, και αποφάσισε να απευθύνει το παρόν ψήφισμα προς τον Υπουργό Εργασίας και τη Διοικητή του ΙΚΑ, όπως παρακάτω:

1.           Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την απόφαση σας σχετικά με την παύση λειτουργίας του ΙΚΑ Χολαργού και θεωρούμε τους χειρισμούς τόσο του Υπουργού Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση όσο και του Διοικητή του ΙΚΑ κ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ως ενέργειες που στρέφονται κατά της θέλησης των κατοίκων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και της ευρύτερης περιοχής.

2.           Διαμαρτυρόμαστε γιατί παρόλο που ο Υπουργός Εργασίας είχε δεσμευτεί στις 12 Φεβρουαρίου για εξάμηνη παράταση λειτουργίας του ΙΚΑ Χολαργού, με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητή του ΙΚΑ, αγνόησε στη συνέχεια (η Διοίκηση του ΙΚΑ), την υπόσχεση του εποπτεύοντος Υπουργού και προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας πριν την εκπνοή του εξαμήνου.

3.           Διαμαρτυρόμαστε διότι η Διοίκηση του ΙΚΑ αγνόησε τις δύο επιστολές που είχε αποστείλει ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού στο κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, στις 13-3-2013 και 2-4-2013, με τις οποίες ζητούσε την έναρξη διαβούλευσης για τη παραμονή του ΙΚΑ Χολαργού και προχώρησε στη παύση λειτουργίας του.


4.           Ζητούμε την συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ Χολαργού και την άμεση έναρξη διαβούλευσης προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη λύση για όλους. Βασική θέση μας στη διαβούλευση είναι και ο αριθμός των εργαζομένων που θα εξυπηρετεί τη λειτουργία του Υποκαταστήματος.


            Θα πρέπει να καταλάβει τόσο η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας όσο και η Διοίκηση του ΙΚΑ ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν ενάντια στη θέληση της τοπικής κοινωνίας, των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και της ευρύτερης περιοχής.

           Θα είμαστε δυναμικά ενάντια σε οποιαδήποτε απόφαση είναι αντίθετη με το συμφέρον τη πόλης και των κατοίκων της. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα ζητήσουμε τη συνδρομή των κατοίκων και φορέων του Δήμου για να πεισθεί η Διοίκηση του ΙΚΑ ότι δεν μπορεί να περιφρονεί τις ανάγκες της κοινωνίας μας.


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

        Νικόλαος Κουκής                                                                 Βασίλειος Ξύδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου