Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΣΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

(Ρεπορτάζ, φωτογραφίες & video)





Μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα του 3ου Δημοτικού σχολείου για να φιλοξενήσει την εκδήλωση που πραγματοποίησαν από κοινού ο Σύλλογος κατοίκων Τσακού και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πευκακίων με θέμα ¨Περιμένοντας το Πάσχα¨.
 Την έναρξη της βραδιάς έκαναν οι Πρόεδροι των Συλλόγων κκ Σαββίδης και Μπακογιάννης οι οποίοι ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους για την πολυπληθή τους παρουσία καθώς και για την συγκινητική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι 
μαζεύτηκαν δεκάδες τσάντες τροφίμων οι οποίες και θα δοθούν στην Στέγη Γερόντων και με ευθύνη της φιλανθρωπικής ομάδας του Συλλόγου Τσακού (Αλληλεγγύη) σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας. 
Τον λόγο ακολούθως πήρε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής π. Διονύσιος Κατερίνας ο οποίος συνεχάρη του διοργανωτές για την εκδήλωση και τόνισε ότι στις ημέρες μας τέτοιου είδους εκδηλώσεις χρειάζονται ως πνευματικά εφόδια ενάντια στις δυσκολίες της εποχής.

Τον συντονισμό είχε αναλάβει ο Τάσος Μίχας, γραμματέας του Συλλόγου Τσακού οποίος και παρουσίασε τους ομιλητές της εκδήλωσης, τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντο, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Σταύρο Τρικαλιώτη καθώς και την βυζαντινή χορωδία « εν Ψαλτηρίω».

Η χορωδία «εν Ψαλτηρίω», υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ Κωνσταντίνου Φωτόπουλου, άνοιξε την βραδιά και απέδωσε με αριστοτεχνικό τρόπο εκκλησιαστικούς ύμνους της Σαρακοστής και παράλληλα πρόβαλε την γνήσια ψαλτική τέχνη όπως αυτή έχει σωθεί μέσω της έντυπης και της χειρόγραφης παράδοσης. Σχολιασμό και ερμηνεία των ύμνων αυτών έκανε ο π. Σταύρος Τριακαλιώτης, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Πευκακίων, ο οποίος και με τρόπο γλαφυρό έκανε το κοινό να συμμετέχει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλία του εφημέριου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντο, ο οποίος και περιέγραψε την εμπειρία του από την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος ως ιερέας, τις καθημερινές συνήθειες των μοναχών και το πως είναι η ζωή στο Αγ. Όρος κατά την διάρκεια της Σαρακοστής με την προοπτική της Αναστάσεως.

Με το πέρας της εκδήλωσης ο Σύλλογος του Τσακού ενημέρωσε για την προσεχή εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 19:00 στο 5ο Γυμνάσιο με θέμα « Η σημασία της διατροφής στον Αθλητισμό και η ενθάρρυνση των παιδιών προς την ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες διαμορφώνοντας αθλητική παιδεία» καθώς και την αιμοδοσία που διοργανώνεται στον Ι.Ν. Πρ. Ηλία την Κυριακή 28 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) από τις 09:30 μέχρι 13:30 και την οποία ο Σύλλογος θεωρεί αναγκαία και στηρίζει έμπρακτα. Στη συνέχεια ακολούθησε μικρή δεξίωση με σαρακοστιανά σπιτικά εδέσματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « ΜΑΖΙ για την Αγ. Παρασκευή» κος Β. Γιαννακόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « ΝΙΚΗ για την Αγ. Παρασκευή» κος Γ. Σταθόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Ησαΐας, Κρητικίδης & Δημητρίου, η πρόεδρος των μελών των ΚΑΠΗ κα Άννα Γαιτάνου, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Τσακού κκ Κουτσουρά, Πασχαλίδης, Ζουμή & Μπεθάνης, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πευκακίων κκ Παπουτσής, Γεωργακοπούλου & Μιχαηλίδης, οι κύριοι Αναγνωστόπουλος και Πικούνης από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Αγ. Ιωάννης», ο κος Χατζάρας από τον Σύλλογο Ανεγέρσεως ιερού ναού Αγίων Αναργύρων, μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, ο διευθυντής της μονάδος αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου της Καλύμνου κος Παν. Κίκκιλης, ο υπεύθυνος δασοπροστασίας του Χολαργού κος Γ. Χατζηεμμανουήλ, ο ηθοποιός κος Πάνος Τρικαλιώτης καθώς και εκπρόσωποι του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης οφείλονται στην υποδιευθύντρια του 3ου Δημοτικού κα Μαριάνθη Μπεθάνη για την πολύτιμη συνδρομή της και τον χρόνο που αφιέρωσε, στον Νίκο Κοντό για την επιμέλεια του ήχου, στον κον Παναγιώτη Αναστασόπουλο για την φωτογραφική κάλυψη καθώς και τις τοπικές επιχειρήσεις (¨Το Στάχυ¨, ¨Ο Κορομηλάς¨, Παναγιώτης Πανουτσακόπουλος) που προσέφεραν δωρεάν τρόφιμα για τα κεράσματα που έγιναν.
Δελτίο Τύπου ἀπό  τον Σύλλογο κατοίκων Τσακοῦ
 ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ





πηγή: www.aganargyroi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου