Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΧΡΟΝΟΥ




Προστατεύουμε, διαδίδουμε και ανταλλάσσουμε Δωρεάν τους παραδοσιακούς σπόρους
 
"Με πολύ ενδιαφέρον και ενθουσιασμό παρακολούθησαν, το Σάββατο 6 Απριλίου, οι καλεσμένοι μας την  παρουσίαση του Δικτύου των “Δρυάδων” με θέμα «Aνάπτυξη αστικής καλλιέργειας», η οποία οργανώθηκε από την Τράπεζα Αλληλέγγυου Χρόνου στα κατάμεστα γραφεία του Δικτύου Πολιτών-Χολαργού Παπάγου.
Έγινε παρουσίαση του έργου τους και περιγραφή της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται για να σωθεί ο παραδοσιακός σπόρος από γενετικές τροποποιήσεις και κατοχυρώσεις πατέντας.
Επίσης έγινε προβολή του ντοκιμαντέρ ''ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΣΠΟΡΟΣ'' το οποίο αφυπνίζει τις συνειδήσεις.
Μεγάλος προβληματισμός εκφράστηκε από τους καλεσμένους φίλους για την ποιότητα της διατροφής μας, στην βελτίωση της οποίας θα συμβάλει η αλλαγή της νοοτροπίας μας ως καταναλωτών, που θα πιέσει και τους αγρότες, έτσι ώστε να καλλιεργούν με άξονα την προστασία της ποιότητας της παραγωγής με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία.
Μεταξύ άλλων, με την καθοδήγηση των εκπροσώπων του δικτύου των “Δρυάδων”, έγινε ένα μικρό εργαστήριο συλλογής και συσκευασίας εποχικών σπόρων που μοιράστηκαν και δόθηκαν συμβουλές σε σχέση με την καλλιέργεια και τις προδιαγραφές του γόνιμου σπόρου και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την καθαρότητά του. 

Υπήρξε ενθάρρυνση προς όλους τους παρευρισκόμενους να καλλιεργήσουν ακόμη και σε ελάχιστο χώρο και να συνδράμουν στην προσπάθεια, επιστρέφοντας στην «Τράπεζα Σπόρων Παραδοσιακών Ποικιλιών» πολλαπλάσιους σπόρους για να διαδοθεί η πολύτιμη φιλοσοφία.
Με το δίκτυο των ”Δρυάδων” μπορείτε να επικοινωνήσετε στη διεύθυνση «dryades@espiv.net ».
Συμβουλές και πληροφορίες καλλιεργητικής φροντίδας θα βρείτε: www.ftiaxno.gr

Χολαργός, 8 Απριλίου 2013
        Η Συντονιστική Ομάδα
Τράπεζας Αλληλέγγυου Χρόνου
         Χολαργού-Παπάγου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου